Haber Detayı
10 Ağustos 2023 - Perşembe 10:07
 
Adana Valisi Süleyman Elban, İzmir Valisi olarak atandı,
Adana Valisi Süleyman Elban, İzmir Valisi olarak atandı, Yavuz Selim Köşger de Adana Valisi oldu. Muğla Valisi Orhan Tavlı Samsun Valisi olarak atandı. AFAD Başkanı Yunus Sezer ise Edirne Valisi oldu. TBMM Genel Sekreteri Ali Kumbuzoğlu Aksaray Valiliği’ne atandı.
Gündem Haberi


Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi’ne göre; 57 ile yeni vali atandı. Buna göre İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile Adana Valisi Dr. Süleyman Elban yer değiştirdi.

Valiler kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, 57 ilin valisi değişti. 16 vali mülkiye başmüfettişi olarak atandı. Böylece toplam 73 valinin görev yeri değişmiş oldu.

Adana Valisi Süleyman Elban, İzmir Valisi olarak atandı, Yavuz Selim Köşger de Adana Valisi oldu. Muğla Valisi Orhan Tavlı Samsun Valisi olarak atandı. AFAD Başkanı Yunus Sezer ise Edirne Valisi oldu. TBMM Genel Sekreteri Ali Kumbuzoğlu Aksaray Valiliği’ne atandı.

Erzurum Valisi Veli Okay Memiş’in yerine ise Mustafa Çiftçi atandı. Memiş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde seçim otobüsünün taşlı saldırıya uğradığı dönem Erzurum Valisi olarak görev yapıyordu. Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Urfa Valisi Salih Ayhan ve Erzurum Valisi Veli Okay Memiş merkeze çekilen isimlerden oldu. 

Kararnamedeki atamalar şöyle:

  • Adana Valisi Süleyman Elban İzmir Valiliğine,
  • Malatya Valisi Hulusi Şahin Antalya Valiliğine,
  • Mardin Valisi Mahmut Demirtaş Bursa Valiliğine,
  • Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım Trabzon Valiliğine,
  • İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger Adana Valiliğine
  • Muğla Valisi Orhan Tavlı Samsun Valiliğine,
  • Samsun Valisi Zülkif Dağlı Çorum Valiliğine,
  • AFAD Başkanı Yunus Sezer Edirne Valiliğine,
  • Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Erzincan Valiliğine,
  • Antalya Valisi Ersin Yazıcı Malatya Valiliğine,
  • Hulusi Şahin Antalya Valiliğine,
  • Cevdet Atay Şırnak Valiliğine,
  • Yaşar Karadeniz Sakarya Valiliğine,
  • TBMM Genel Sekreteri Ali Kumbuzoğlu Aksaray Valiliği’ne atandı.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve Şırnak Valisi Osman Bilgin, Mülkiye Başmüfettişliğine atandı. İlker Gündüzöz, İnci Sezer Becel, Abdullah Ayaz, Salih Ayhan, Ali Arslantaş, Tuncay Sonel, Ali Fuat Atik, Mustafa Tutulmaz, Fuat Gürel, Oktay Çağatay, Kadir Ekinci, Hüseyin Öner, Kamuran Taşbilek ve Cüneyt Epcim “vali-mülkiye başmüfettişliği” görevine getirildi.

ATAMA YAPILAN İLLER

Vali ataması yapılan iller; Adana, Ağrı, Aksaray, Amasya, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, İzmir, Maraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Urfa, Şırnak, Tekirdağ, Trabzon, Dersim, Yalova, Yozgat ve Zonguldak oldu.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Adana, Valisi, Süleyman, Elban,, İzmir, Valisi, olarak, atandı,, ,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
En Çok Okunanlar
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
77
77
5
5
24
34
2
Fenerbahçe
74
77
2
11
21
34
3
Trabzonspor
69
61
5
9
20
34
4
Beşiktaş
60
59
8
9
17
34
5
Başakşehir
57
58
9
9
16
34
6
Göztepe
55
42
7
13
14
34
7
Samsunspor
51
46
9
12
13
34
8
Rizespor
41
46
13
11
10
34
9
Konyaspor
40
43
14
10
10
34
10
Gaziantep FK
37
43
15
10
9
34
11
Alanyaspor
37
41
11
16
7
34
12
Kocaelispor
37
26
15
10
9
34
13
Kasımpaşa
35
33
15
11
8
34
14
Gençlerbirliği
34
36
18
7
9
34
15
Eyüpspor
33
33
17
9
8
34
16
Antalyaspor
32
33
18
8
8
34
17
Karagümrük
30
31
20
6
8
34
18
Kayserispor
30
27
16
12
6
34
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
dini sohbetler sohbet cinsel sohbet omegle tv türk sohbet islami sohbet