




|
||
| ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ’NDE DEĞİŞİM | ||
| Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yeni Başkanı Kurtul Çakın Kimdir? İşte Detaylar | ||
| Yaşam Haberi | ||
![]() |
||
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde Yeni Başkan Kurtul Çakın OlduAdana Basınında Yeni Dönem Başladı: Kurtul Çakın, 145 Oyla Başkan Seçildi
Adana’nın en köklü basın meslek kuruluşu Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC)’nde 32. Olağan Genel Kurul heyecanı dorukta yaşandı. Selman-ı Pak Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seçimde, yaklaşık 21 yıldır (2005’ten beri 7 dönem) başkanlık koltuğunda oturan Cafer Esendemir’e karşı yarışan Kurtul Çakın, açık ara farkla zafer kazandı.
Seçim Sonuçları Netleşti: Büyük Fark ve Çekilme KararıToplam 305 kayıtlı üyeden 233’ü sandık başına gitti. Kullanılan oyların dağılımı şöyle:
Kurtul Çakın: 145 oy
Cafer Esendemir: 84 oy
Geçersiz oy: 4
Kurtul Çakın Kimdir? Deneyimli Gazeteci Yeni Dönemi Başlatıyor33 yılı aşkın gazetecilik deneyimine sahip Kurtul Çakın, Adana basın camiasında tanınan ve saygı duyulan isimlerden biri. Babası Kurtar Çakın’ın da gazetecilik mesleğini babadan oğula taşıyan bir meslek ahlakı örneği sergileyen Çakın, Fashion VIP Dergisi yöneticiliği gibi görevlerle de sektörde aktif rol aldı.
Seçim sonrası teşekkür konuşmasında Çakın, şu ifadeleri kullandı:”Kendisine oy veren ve vermeyen tüm üyelerimize minnettarım. Cemiyetimizin demokratik iradesi bugün bir kez daha ortaya çıktı. Birlik, dayanışma ve meslek onurunu ön planda tutarak çalışacağız.”
Yeni Yönetim Kurulu Belli Oldu Kurtul Çakın liderliğindeki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:İbrahim Erikan Cafer Esendemir Dönemi: 21 Yıllık Emek ve KatkılarCafer Esendemir, 2005’ten itibaren sürdürdüğü başkanlıkta Adana basınının kurumsallaşması, meslek dayanışmasının güçlendirilmesi ve sosyal projelerde önemli adımlar attı. Meslektaşları, Esendemir’in uzun yıllar boyunca gösterdiği özveriyi takdir ederken, “tarihi hezimet” olarak nitelendirilen bu sonuçla birlikte ÇGC’de yeni bir sayfa açıldı. Adana Basın Camiasında Yorumlar: “Birleştirici ve Dinamik Dönem Beklentisi”Seçimin ardından tebrik mesajları yağarken, birçok gazeteci ve sivil toplum temsilcisi, yeni yönetimin daha kurumsal, şeffaf ve kapsayıcı bir anlayışla hareket edeceğini değerlendiriyor. Adana basınında uzun süredir devam eden “değişim talebi”nin sandığa yansıdığı belirtiliyor.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin bu tarihi değişimi, sadece Adana değil, Türkiye genelindeki yerel basın örgütleri için de örnek teşkil edecek bir süreç olarak görülüyor. Kurtul Çakın ve ekibi, basın özgürlüğü, gazetecilerin sosyal hakları ve meslek sorunlarına çözüm üretme yönünde yoğun bir çalışma temposu vaat ediyor.
|
||
|
||
| Etiketler: ÇUKUROVA, GAZETECİLER, CEMİYETİ’NDE, DEĞİŞİM, |
|
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.








